Kedves Blogolvasók!

Előző bejegyzésemben, ha emlékeztek, az emberi hülyeség interneten való megnyilvánulásáról esett szó. Kiegészíteném még egy dologgal, bár ezt aligha nevezhetjük hülyeségnek, inkább az emberek kötelességtudatának a hiánya. (De ha már ilyen szépen elkezdtem, tartozzon ez is "Az emberi hülyeség határtalan" rovatba.)

Téma: Be nem tartott ígéretek és ezek párosítása hazugsággal

Rengeteg példával tudok szolgálni erre a témára, de szerintem nem én vagyok az egyetlen. A minap egy ismerősömmel folytattam egy beszélgetést az egyik mozifilmről. Mivel ennek a 2. részét is együtt néztük moziban, felajánlottam, hogy esetleg elmehetnénk ketten (az illető velem egynemű). Nagyon bólogatott az ötletre, de pillanatnyi pénzhiány miatt késleltette a közös mozizást. (Még azt is szóba került, hogy meghívnám.) Nagyjából 1-2 hétre rá értesültem arról, hogy egy másik barátnőjével a napokban megnézte ezt a filmet. Nyilván ti is látjátok a probléma gyökerét: megígérte, de elment mással. Mi a megoldás?

Ha egyszerűen csak nemet mond, vagy közli, hogy ezt a filmet mással szeretné megnézni.. vagy egyszerűen csak elküld melegebb éghajlatra.. még ezekkel a verziókkal is sokkal jobban meg lennék elégedve, mint a történtekkel. Nyilván, léteznek "kegyes hazugságok", de a drága kolléganő még arra sem fáradt, hogy lemondja a mozit.

A következő példa egy közeli ismerősömmel történt meg, aki már egy ideje nem felhőtlen párkapcsolatban él. A tervek szerint egy hétvégét együtt töltöttek volna (közös megegyezés alapján!), ám a leányzó másnap közölte, hogy női problémák miatt rosszul van, hazamenne pihenni. Ezzel még nincs is semmi baj, sőt a szóban forgó srác még aznap fel is hívta, hogy az állapota felől érdeklődjön. A lány viszont egy kocsmában sörözött a barátaival. Napuff.

Elkerülhető lett volna ez a helyzet, ha a lány nyíltan megmondja kivel és mit szeretne csinálni aznap. Szerencsére ők megoldották a dolgokat, de azért néha nem árt gondolkodni, hogy kinek és mért hazudunk..

Természetesen mi is emberek vagyunk, tévedhetünk és ezek még nem is tartoznak a megbocsáthatatlan bűnök közé, de szerintem könnyen elkerülhetőek lennének, ha figyelnénk egy kicsit egymásra és saját magunkra. Tény, hogy könnyebb a kegyes hazugságot választani, de nem mindig a a megfelelő.

A viszontlátásra!

Szerző: Amiable  2013.06.21. 18:09 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény emberek emberi hülyeség kapcsolatok ígéretek hazugságok

A bejegyzés trackback címe:

https://bolond-gomba.blog.hu/api/trackback/id/tr905372555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása