Helló-belló!

Az általános statisztika szerint még mindig lézeng egy-két ember az oldalon, annak ellenére, hogy förtelmesen elhanyagoltam annak írását. Picit pótolgatok, ha még érdekel titeket. :)

Először is mindenkinek sikerekben és boldogságban gazdag Új Évet Kívánok!

Az iskola még mindig megy és idén jönnek a próbaérettségik, tehát még annyi időm se lenne, mint volt. Az első félév csak úgy elrepült, jobb és rosszabb dolgokkal, nem panaszkodom. Új piercinget nem lövettem, egyéb számottevő dolog nem történt.

Viszont szeretnék veletek megosztani egy érdekes gondolatmenetet, ami a minap felkeltette az érdeklődésemet (szellemi párbajra önkéntes vitázókat várok!). Sajnos nem mindenkinek alakult ez az év, úgy, ahogy szerette volna, a 'Legjobb' ugyanis most szakított a kedvesével. Valahogy az ezzel kapcsolatos beszélgetéseink közben vetődött fel benne a kérdés, amit egyenesen és kíméletlenül nekem szegezett: Te hiszel a sors kezében, hogy semmi sem véletlen?

Az igazság az, hogy elég szkeptikus vagyok a témával kapcsolatban. Régen hittem, hiszen olyan jó remélni, hogy minden ami velünk történik, el van tervezve, és, hogy semmi sem véletlen. Mára (lehet, hogy kicsit megnőttem), de szerintem a saját életünkről Mi döntünk. Az, hogy véletlenül pont olyan szituáció kerekedik ami csak "nem véletlenül, hanem valami csodás okkal" következhetne be, az sem volt előre megírva, egyszerűen csak jól összehangolt döntések sorozata. Igen, illúzióromboló vagyok, sajnálom. De nem lehet mindig elbújni a gondolat mögé, hogy "ez jutott, ezt osztotta az élet". Nem, fel kell állni, csinálni és akkor lehet változtatni. De ez is a Mi döntésünk. Ha úgy döntünk, az élet elrendelt és ezen eszme háta mögé bújva még a kisujjunkat sem mozdítjuk, mert, hogy az életünk már "papírra van vetve", az egyszerűen csak a lehetőségek és idő elpocsékolása. Vallásosoknak üzenném: természetesen hiszek Őbenne, aki segít minket, de nem hiszem, hogy döntene helyettünk. Inkább csak terelget, mint egy jó juhász a nyáját, a helyes irányba. Dönteni Mi döntünk az életünk felől, legyen az akár a reggeli tea ízének kiválasztása, vagy a születendő gyermekünk nevének eldöntése. Mi döntünk. És ha ezzel a lehetőséggel élni tudunk, az már fél siker, mert az amit kapunk a lehetőségek által, a szabadság. A döntés szabadsága. És mi a szabadság? Hatalom.

Tovább nem kívánom az észt osztani, aki nem ért egyet, az nem, természetesen ezt mindenki maga dönti el (haha, látod ;D ).

Most pedig jöjjön egy kis kultúra, mi az amik az elmúlt pár hónapban megihlettek.

Könyvek:

Nalini Singh: Angyalkard -Angyali vadász 4. Csak ugyanazt mondhatom Nalini köteteiről mint korábban: egyszerűen imádom, teljes a rabja lettem az összes kötetnek. Fantasztikusan leír minden részletet, kidolgozza a szereplőket és engem még a történet is megfogott (amin mindig átfut egy krimi-szál is). Csak azoknak ajánlanám, akik elméjükben képesek elrugaszkodni a földtől! :)

Madách Imre: Ember tragédiája Bevallom, lehet nem kezdek hozzá, ha nem kötelező olvasmány.. mégsem bántam meg, hogy elolvastam. 

Filmek:

Family Guy Bár sorozat és nem film, de teljesen megfogott! A karakterek annyira imádnivalóak, de különösen Stewie lett a személyes kedvencem. :))

A tökös, a török, az őr meg a nő /Le Boulet/ Most láttam először ezt a francia vígjátékot és bár az eleje picit döcögősnek indult (nekem legalábbis), de a végére kikerekedett a történet. HATALMAS film! :D Vígjátéknak mindenképpen király, megéri megnézni!

Zenék:

Most főleg a Monte Cristo grófja című musical zenéit hallgatom :))

X-Elite: Én szememmel láss Egy ismerősöm zenekara, de teljesen megfogott a zenéjük, különösen ez a szám! :) Fantasztikus.. febr. 8.-án koncert! ;)

James Blunt: Bonfire heart Ki nem hallotta még ezt a gyönyörű dalt?!

AC/DC: Highway to Hell Egy abszolút klasszikus, nem kell bemutatni senkinek. :) Nagyban megalapozta a szilveszteri hangulatomat, így itt a helye!

Egyéb:

Erdei gyümölcsös tea -Nyami *-*

Vezetgetés -Van amikor megy, van amikor nem. Vizsga még arrébb..

VOLT fesztivál /2014/ -A jegyek már megvannak, 'Pamacslabdával' alig várjuk! Már csak 168 nap!! :)

 

Kellemes éjszakát nektek! :)

Szerző: Amiable  2014.01.14. 20:39 Szólj hozzá!

Címkék: könyv ac/dc szerencse döntés álom szabadság újév filmek tea véletlen zenék vezetés hatalom 2014 volt fesztivál james blunt family guy madách imre elme gondolatmenet angyali vadász ember tragédiája nalini singh sors keze angyalkard a tökös a török az őr meg a nő le boulet monte cristo grofja x-elite bonfire heart highway to hell

A bejegyzés trackback címe:

https://bolond-gomba.blog.hu/api/trackback/id/tr235758617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása