Kedves Blogolvasók!

Veletek is biztos előfordult már, hogy éppen a munkából hazajövet vagy csak reggelente ücsörögtök a kanapén, kezetekbe forró teával, gyümölcsöt rágcsálva és azon elmélkedve, melyik film lenne-e a legkedvezőbb a mai hangulathoz. A listára (ha van ilyen) már rá se pillantotok, hiszen úgyis kívülről fújjátok az egészet. Ötlet nincs, de ha szerencsétek van, ráleltek egy (viszonylag) régen lejátszott vígjátékra.

Pont az ilyen esetek elkerülése végett, csináltam ma nektek egy kis "filmajánlót", mivel ma nekem sem volt semmi épkézláb ötletem (végül mi a Sztárom a párom mellett döntöttünk). Azt a 7 filmet próbáltam nektek összeszedni, amiket nemrég láttam és megtetszettek. Egyet-kettőt érdemes szerintem megnézni (vagy utánaolvasni) és ha valaki megnézi az unszolásomra, vagy látta már, a véleményét szívesen fogadom kommentben. ;)

Animációs:

Hotel Transylvania -Ahol a szörnyek lazulnak (Hotel Transylvania)

amerikai animációs film, 2012

Történet: Drakula gróf ötcsillagos erdélyi szállodája menedéket nyújt a szörnyeknek, hogy elrejtőzzenek a veszélyes emberek elől. A gróf azonban nem csak szállodaigazgató, hanem főállású apa is, így minden évben összehívja a szörnyeket, hogy szeretett lányának, Mavisnak tökéletes szülinapot rendezzen. Ám, minden a feje tetejére áll, amikor egy ember téved a szállodába..

Színészek: Adam Sandler (Drakula gróf hangja), Selena Gomez (Mavis hangja), Steve Buscemi (Wayne hangja), Kevin James (Frankenstein hangja), David Spade (láthatatlan ember hangja)..

 

Akció:

Féktelenül (Speed)

amerikai akcióthriller, 1994

Történet: Howard Payne (Dennis Hopper), a mindenre elszánt pszichopata, felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét, tervét azonban meghiúsítja Jack Traven (Keanu Reeves), aki még a robbantás előtt kimenekíti a liftből a túszokat. Bosszúból Howard egy száguldó, utasokkal teli, bombával felszerelt buszt szabadít a városra. Megkezdődik az őrült hajsza, amiben Jack és egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock), minden idők egyik legveszélyesebb mentőakcióját hajtják végre.

Színészek: Keanu Reeves (Jack Traven), Sandra Bullock (Annie), Dennis Hopper (Howard), Jeff Daniels (Harry Temple), Beth Grant (Helen)..

 

Dráma:

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer)

amerikai dráma, 2011

Történet: Mick (Matthew McConaughey) eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie.

Színészek: Mickey Haller (Matthew McConaughey), Marisa Tomei (Maggie McPherson), Ryan Phillippe (Louis Roulet), John Leguizamo (Val Valenzuela), Josh Lucas (Ted Minton)..

 

Klasszikus:

Biciklitolvajok (Ladri de biciclette)

fekete-fehér, olasz filmdráma, 1948

Történet: Antonio, a külvárosi, munkanélküli családapa hosszú hónapok óta először dolgozhatna plakátragasztóként. A munkához azonban elengedhetetlenül szüksége lenne biciklire. Miután a megváltó jármű a zálogházban helyet cserél a feleség utolsó lepedőjével, úgy tűnik, Róma kiábrándító mocska enged szorításából. Ám az első munkanapon ellopják a kerékpárt. Antonio és fia, Bruno a tolvaj után veti magát.

Színészek: Lamberto Maggiorani (Antonio Ricci, az apa), Enzo Staiola (Bruno Ricci, a fiú), Lianella Carell (Maria Ricci, az anya), Gino Saltamerenda (Baiocco)..

 

Horror:

Sikoly (Scream)

amerikai thriller, 1996

Történet: Sidney (Neve Campbell) tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost, de főként Sidney iskolatársát, Casey Beckert (Drew Barrymore). A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet, hogy felforgassa a várost és kollégiumát.

Színészek: Neve Campbell (Sidney Prescott), Drew Barrymore (Casey Becker), David Arquette (Dwight Riley), Courteney Cox (Gale Weathers), Rose McGowan (Tatum Riley)..

(Javaslom még a Sikoly többi részét is! ;) )

Romantikus:

Holiday (The Holiday)

amerikai romantikus vígjáték, 2006

Történet: Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

Színészek: Cameron Diaz (Amanda), Kate Winslet (Iris), Jude Law (Graham), Jack Black (Miles), Eli Wallach (Arthur Abbot), Rufus Sewell (Jasper), Edward Burns (Ethan)..

Amit most játszanak a mozikba:

A nyomorultak (Les Misérables)

angol zenés dráma, 2012

Történet: A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól - az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jean Valjean (Hugh Jackman), az egykori elítélt, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik

Színészek: Hugh Jackman (Jean Valjean), Russel Crowe (Javert), Anne Hathaway (Fantine), Amanda Seyfried (Cosette), Sacha Baron Cohen (Thénardier), Helena Bonham Carter (Madame Thénardier)..

 A legutolsót még én sem láttam, de a legjobb barátnőmmel már tervezzük, hogy elmegyünk megnézni. (: Remélem azért valaki talált kedvérevaló filmet, vagy csak kapott egy jó ötletet az esti filmezéshez. A napom a szokásos kerékvágásban telt, 11kor kikászálódtam az ágyból, az 'Itthoniakkal' és 'Zizi'-vel, a nagynénémmel képkereteket festettünk. :) Olyan lassan telt a nap Nélküle.. már csak 7 nap.

Mivel ma nem tanultam, holnap muszáj lesz. Francia igeidő-tanulás, angol könyvajánlót írni és matekból a geometriai feladatok. Fúj, geometria. Akármilyen egyenletet, függvényt megértek, de a geometria.. örök ellenségem.

Kedvenc párosításom a hétvégére: melegszendvics és tea :P

További kellemes szombat estét, és jó filmezést mindenkinek! Csók.

Szerző: Amiable  2013.02.09. 21:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolond-gomba.blog.hu/api/trackback/id/tr625071606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása